Ecoprindi kliendid: Nõo lihatööstus

Ecoprindi kliendid: Nõo lihatööstus

Ecoprint ei oleks Eesti üks edukamaid ja loodussõbralikumaid trükikodasid, kui meil poleks maailma parimaid kliente! Oleme otsustanud neist mõned eriliselt esile tõsta ning palunud oma headel koostööpartneritel vastata küsimustele, mis aitavad paremini mõista põhjuseid, miks järjest enam ettevõtteid just meile oma trükitööd usaldavad. 

Täna saab sõna Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. Nõo Lihatööstus on Eesti suurim kohalikul kapitalil põhinev lihatööstus, mille sortimenti kuulub üle 400 lihatoote. Peale koduturu ekspordib ettevõte oma toodangut ka Lätti, Leetu, Soome ja teistesse Euroopa Liidu riikidesse. 

Kuidas jõudsite Ecoprindiga koostööni? Kas keegi soovitas? Guugeldasite? Või kuidagi kolmandat moodi?

Koostöö algas tänu heale läbisaamisele ettevõtete omanike vahel. 

Mis olid otsustavad tegurid Ecoprindiga koostöö alustamiseks?

Kindlasti logistiline lähedus, kiirus, keskkonnahoidlik mõtteviis ja rätsepalahenduste pakkumine. 

Kui pikalt olete Ecoprindiga koostööd teinud?

Alates 2008. aastast.

Kas Ecoprindi väärtused/suhtumine/käitumine/kvaliteet on Teie hinnangul selle aja jooksul muutunud?

Oleme Ecoprindi suhtumise ja teenuste kvaliteediga väga rahul. Kui muutustest rääkida, siis tooksin välja selle, et viimasel ajal on nende lähenemine veelgi personaalsem. Samuti on tarned muutunud paindlikumaks.

Kas Ecoprint suudab teie kõiki trükivajadusi täita või olete olnud olukorras, kus toote tellimisest tuleb loobuda?

Ecoprint suudab meile pakkuda 99% lahendustest, mida vajame. Siinkohal tahaks kohe eriti kiita nende leidlikkust ja pühendumust kliendi murede lahendamisele. 

Näiteks, kleepisime meie suitsumaja akent selleks üldse mitte sobiva ilmaga, aga koos leidsime lahenduse, kuidas klaas seestpoolt soojaks kütta, et töö ikkagi ära teha. 

Või teine näide: tellisime kogemata vales mõõdus kleebised, aga paigaldaja suutis trükitud fotoseina niimoodi mõõtu lõigata, et lõpptulemus jäi väga hea. Nii pole nähagi, missuguse pusle ta tegelikult kokku pani, et asi õnnestuks.

Kas Teie arvates on Ecoprindil mõni puudus, millele soovite tähelepanu juhtida?

Kui tahta midagi välja tuua, siis ehk mõned inimlikud eksitused, näiteks see, et trükki läheb vale silt, mis kogemata meile saadetakse. Samas inimlikke eksitusi tuleb ikka ette. Lisaks on nad oma vigu alati kiiresti tunnistanud ja seejärel parandanud.

Teadupärast on Ecoprindil kaks keskkonnasõbraliku tootmise sertifikaati ja üks vastav märgis. Kui olulised need Teie jaoks on?

Kindlasti on need olulised. Samas on sertifikaatidest ja märgistest olulisem see, et partner pakuks meile kvaliteetset ja keskkonnasõbralikku teenust.

Kui keskkonnateadlikuks ostjaks Te ennast ise peate?

Iga päevaga aina keskkonnateadlikumaks. Enda harimine ja koolitamine kestab selles valdkonnas kogu aeg. Nõo on selles suunas juba üksjagu ka teinud. Kindlasti tooksin välja selle, et tegime oma pakendid õhemaks, millega vähendasime oluliselt tootmises kasutatava plasti hulka. Kasutame toodete ümber vutlareid, mis on toodetud keskkonnasõbralikke värve ja toorainet kasutades. Lisaks vahetasime müügiesindajate autopargi gaasiautode vastu