Lihtne nipp kõige ihaldusväärsemate klientideni jõudmiseks

Lihtne nipp kõige ihaldusväärsemate klientideni jõudmiseks

Me kõik oleme kuulnud inimestest, kes lihatoodete söömise päevapealt lõpetavad, kui teada saavad, kuidas neid tooteid valmistatakse. Paljudes farmides koheldakse loomi ebainimlikult, nende kasvatamistingimused on kohutavad ja tootmine on pahatihti suunatud vaid kiire kasumi teenimisele.

Sarnast olukorda kohtab ka näiteks rõivatööstuses: sageli valmivad igapäevased riideesemed tingimustes, mida on raske normaalseks pidada – töötajad saavad olematut palka ning inimesi sunnitakse võimete piiril rügama.

Kus on ebaõiglus, seal on alati ka vastuliikumine. Üha enam inimesi maksab T-särgi või grillvorsti eest pigem veidi rohkem, kui „toidab” ettevõtteid, mis oma toodangu valmistamisel risti ette ei löö. Nimelt on lihatooteid ja rõivaid võimalik valmistada ka loomi ja inimesi piinamata ning tulevik kuulub just neile ettevõtetele, mis inimlikest printsiipidest lähtuvad.

Huvitaval kombel valitseb veidi sarnane olukord ka trükitööstuses. Siingi on võimalik toormaterjali hankida nii, et metsade ökosüsteemid saavad kahjustada ja puid raiutakse ebaseaduslikult. Õnneks on võimalik ka vastupidi. Just sedasi – loodust hoides ja kaitstes – paljud trükiettevõtted töötavadki, Ecoprint nende seas!

Ecoprint on Eestis kuulus muuhulgas selle poolest, et meie kliendid saavad oma toodete trükistele lisada mitmeid keskkonnamärgiseid, näiteks Rohelise trükise ehk Green print ökomärgis ja Swanlabel ehk The Nordic Ecolabel ehk Põhjamaade keskkonnamärk.

Täna kirjutame kolmandast olulisest keskkonnamärgisest, mida Ecoprint uhkusega esindab.

Forest Stewardship Counsil ehk Säästva Metsamajanduse Nõukogu tarneahela sertifikaat garanteerib, et trükise toormaterjali kättesaamiseks ei ole keskkonda rikutud. Ecoprintil on selle sertifikaadi kasutamise õigus, sest me aitame toetada metsade keskkonnasõbralikku, sotsiaalselt õiglast ja majanduslikult jätkusuutlikku majandamist.

Säästva Metsamajanduse Nõukogu tarneahela sertifikaat kinnitab, et toode pärineb kas vastutustundlikult majandatud metsast või on valmistatud ringlusse võetud materjalidest.

Forest Stewardship Counsil ehk FSC® on sõltumatu MTÜ, mis asutati 1993. aastal maailma metsade paremaks kaitsmiseks. FSC® on välja töötanud rahvusvahelised standardid, mille täitmist rangelt jälgitakse. FSC® sertifikaati tohivad kasutada vaid need ettevõtted ja organisatsioonid, kelle tarneahela kõik lülid on vastavalt sertifitseeritud.

Ecoprint on uhke, et kuulume nende väljavalitud ettevõtete hulka.

FSC® tootemärgis trükisel võimaldab meie klientidel näidata, et nad hoolivad säästvast metsamajandusest ja keskkonnahoiust. Pealtnäha väike asi, kuid lõpptarbija jälgib aina enam, et tooted oleksid valmistatud õiglaselt ning keskkonda kahjustamata. Astu meie juurest läbi ja arutame, kuidas ka sina saad aina teadlikumaks muutuva tarbija silmis veelgi väärikamaks ettevõtjaks muutuda!